Uitbouw balkon

Je hoeft natuurlijk niet alleen maar op de begane grond een uitbouw te maken, ook op hogere verdieping is dat mogelijk.

Een uitbouw in de vorm van een balkon is ook een handige toevoeging. Zeker als je zelf geen tuin hebt en je een stukje rust wilt creƫren, is het maken van een balkon erg fijn. Ook kan het zijn dat je zelf een uitbouw hebt gemaakt op de begane grond en daar op de eerste verdieping van wilt profiteren. Je kunt dan op het dak van de uitbouw een balkon plaatsen.

Een balkon plaatsen op een uitbouw

Als je zelf een uitbouw op de begane grond hebt, dan kun je eigenlijk altijd wel een balkon daarop bouwen. Het is wel belangrijk om bij de aannemer van de uitbouw na te gaan wat het maximale gewicht is dat is toegestaan op de uitbouw.

Daarnaast is het aan te raden om het balkon eerst te voorzien van goede tegeldragers en tegels om zo het gewicht op het balkon beter te verdelen. Het plaatsen van een goed hek hoort ook bij de verbouwing van een dak naar een balkon. Het juiste gewicht plaatsen is belangrijk om lekkages in de uitbouw te voorkomen.

Balkon op een uitbouw

Een nieuwe uitbouw om een balkon op te maken

Heb je geen uitbouw of andere mogelijkheid om een balkon op te plaatsen, dan kun je er ook voor kiezen om een gewoon balkon te laten maken. Dit zal afhankelijk van de mogelijkheden gedaan worden met behulp van een nieuwe constructie. Deze zal op het (schuine) dak geplaatst worden. Hierbij is het ook belangrijk naar de rechten en plichten te kijken als het gaat om het plaatsen van een balkon. Laat altijd eerst een specialist naar de situatie kijken en bepalen of dit mogelijk is.

Bespreek de opties met de buren voor transparantie

Niemand vindt het fijn als er ineens een balkon op jouw uitbouw of aan het dak wordt gemaakt. Het is daarom belangrijk om de buren en andere omwonenden in te lichten van de veranderingen en mogelijk een compromis te sluiten. Zeker als het de uitbouw van een onderbuurman is, dan mag je dit niet ondernemen voordat je daar toestemming voor hebt.

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met het zicht van anderen. Als een buurman doordat jij een balkon gaat plaatsen geen of weinig zicht overhoudt zal het ook niet gewaardeerd worden. Het is echt belangrijk om op ieder gebied rekening te houden met de omwonenden.

Wat kost jouw uitbouw?

Achterhaal de kosten door gebruik te maken van onze offerte service. Laat je gegevens achter en kom in contact met experts in jouw regio die je graag een vrijblijvend voorstel doen.

Gratis & vrijblijvend