Uitbouw keuken

Voorbeeld muur slopen uitbouw keukenEen uitbouw kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden, een keuken is daar één van.

Vaak wordt de originele keuken vergroot door het laten plaatsen van een uitbouw. Het is natuurlijk vervelend om een krappe keuken te hebben waar je niet alles kunt doen wat je zou willen. Daarnaast komt het voor dat er te weinig ruimte is in de keukenkastjes om alle apparatuur en servies op te kunnen bergen. Als je kiest voor een uitbouw is die kleine keuken opeens verleden tijd.

Houd rekening met een vergunning

Bij het uitbouwen van een keuken wil je graag extra ruimte creëren om die vervelende krappe ruimte te vergeten. Het is wel belangrijk om daarbij na te denken over een eventuele vergunning. Per gemeente verschillen de kosten voor een vergunning, het is aan te raden dit eerst goed te checken voor je begint met de bouw. Het aanvragen van een vergunning kan ook enige tijd duren.

Maak een weloverwogen beslissing

Een uitbouw is niet zomaar een toevoeging aan jouw huis maar is een investering en een groot project. Het is daarom belangrijk om voor het plaatsen van de uitbouw goed na te denken over de verschillende aspecten en factoren die meespelen. De keuze van het materiaal is belangrijk om mee te beginnen, de uitstraling van ieder materiaal is anders en ook de prijs van de materialen verschillen. Daarnaast is het bij een keuken erg belangrijk dat de wanden en vloer goed geïsoleerd worden. De afwerking van de uitbouw is een ander aandachtspunt.

Zorg voor veel lichtinval met kozijnen en deuren

Naast de extra ruimte die zal ontstaan door de uitbouw, zal er ook meer lichtinval zijn. Dat is tijdens het koken natuurlijk erg fijn. Wel is het één van de onderdelen waar je zelf over moet beslissen, de hoeveelheid kozijnen, ramen en deuren. Als je gaat voor veel lichtinval dan zullen kozijnen, ramen en deuren niet mogen ontbreken. Het is handig dit meteen aan te geven om zo een realistisch ontwerp en begroting te kunnen maken van de uitbouw. Extra kozijnen, ramen en deuren kunnen zorgen voor mogelijke extra kosten.

Een andere veel gekozen optie in een uitbouw voor een keuken is een dakraam. Hiermee kun je veel licht binnen krijgen en hoef je in de verticale muren niet veel kozijnen, ramen en deuren te plaatsen om toch veel licht binnen te krijgen.

Wat kost jouw uitbouw?

Achterhaal de kosten door gebruik te maken van onze offerte service. Laat je gegevens achter en kom in contact met experts in jouw regio die je graag een vrijblijvend voorstel doen.

Gratis & vrijblijvend