Uitbouw zijkant woning

In veel gevallen wordt een uitbouw aan de achterzijde van de woning geplaatst maar dat is geen eis.

Je kunt er ook voor kiezen om een uitbouw aan de zijkant van jouw woning te laten bouwen. Dit is vaak omdat er dan een andere functie aan de uitbouw gegeven wordt of er is in de achtertuin geen of heel weinig ruimte. Een garage aan de achterzijde van een woning heeft bijvoorbeeld geen zin. Er zijn dus verschillende redenen om een uitbouw aan de zijkant van een woning te plaatsen.

Aanbouw zijkant woning

Een vrijstaand huis, twee-onder-een-kap of een hoekhuis

Niet alle woningen hebben de mogelijkheid om een uitbouw te maken aan de zijkant van de woning. Als je in een rijtjeshuis woont kun je geen uitbouw aan de zijkant van het huis realiseren. Woningen waarbij het wel mogelijk is zijn: een vrijstaand huis, twee-onder-een-kap of een hoekhuis. Bij deze woningen kan het handig zijn om een uitbouw aan de zijkant te laten bouwen.

Een veel voorkomende reden daarvoor is een garage. Als je een garage aan de zijkant van het huis laat uitbouwen kun je gemakkelijk vanaf de straat de garage inrijden en dat is natuurlijk wat je graag wilt. Ook kan het zijn dat de woonkamer of keuken zich aan de zijkant van de woning bevindt en je deze kamer graag uitgebreid wilt hebben. Door een uitbouw aan de zijkant kun je dan op de plek waar wenselijk is, meer ruimte scheppen. Een leuke speelhoek voor de kinderen in de woonkamer of een eigen kantoortje, ideeën die veelal aan de zijkant van een woning worden gerealiseerd.

Uitbouw in aanbouw zijkant woning

Een extra ruimte creëren aan de zijkant

Naast een garage kan er ook gekozen worden voor een combinatie van twee functies. Door een uitbouw aan de zijkant van de woning te bouwen kun je deze vrijwel net zolang maken als de woning zelf. Daarbij kan er gekozen worden om de voorzijde als garage te gebruiken en de achterzijde van de uitbouw een andere functie te geven. Vaak wordt hierbij gekozen voor een eetkamer, kantoor of een uitbreiding van de keuken. Door een uitbouw twee functies te geven heb je twee vliegen in één klap en heb je een heel ander huis. De totale oppervlakte van jouw huis is in één keer met een behoorlijk stuk gegroeid.

Bij het bouwen van zo een grote uitbouw is het natuurlijk wel belangrijk om rekening te houden met een eventuele vergunning.

Wat kost jouw uitbouw?

Achterhaal de kosten door gebruik te maken van onze offerte service. Laat je gegevens achter en kom in contact met experts in jouw regio die je graag een vrijblijvend voorstel doen.

Gratis & vrijblijvend